Wat doet een leefstijlcoach?

Afbeelding met actieve en sportende mensen

Wat doet een leefstijlcoach?

Een leefstijlcoach is een coach die mensen begeleidt om hun leefstijl te verbeteren. Die leefstijlverbeteringen hebben te maken met voeding, beweging, omgaan met stress, ontspanning en slapen. Het gaat altijd om een holistische aanpak; alles hangt namelijk met elkaar samen. Bedenk maar eens voor jezelf: Stel je voelt je niet fit, welke oorzaken kan dit allemaal hebben?

Met wat voor soort vragen of problemen ga je naar een leefstijlcoach?

Dat is voor iedereen anders, maar het heeft altijd te maken met gezonder willen leven. Om je een beetje een beeld te geven, beschrijf ik hieronder een aantal voorbeelden:

 • Je wil graag afvallen. Dat is je ook al een aantal keer gelukt. Maar helaas, daarna kwamen de kilo’s er toch weer aan. Dat gebeurt je nu elke keer. Hoe fijn zou het zijn, als je nu eens op gewicht bleef en niet de hele tijd calorieën hoeft te tellen? 
 • Je wil fitter worden en neemt je voor om meer te gaan sporten. Dit houd je een tijdje vol en daarna lukt het je toch niet meer. Je vindt altijd weer een reden om niet te gaan.
 • Je bent iemand die alle ballen in de lucht moet houden. Ondertussen merk je dat je niet helemaal goed in je vel zit. Je komt nauwelijks aan jezelf toe…
 • Je bent bij de dokter geweest en hij heeft je aanbevolen om gezonder te gaan eten en meer te bewegen. Weten wat je anders wil doen is één ding, maar het ook echt doén…
 • Je bent de hele dag aan het werk of in de weer met de kinderen. ’s Avonds is er eindelijk rust. Dat heb je verdiend, je bent op! Dit is jouw enige momentje. Voor je het weet ga je weer te laat naar bed… 

Stuur mij een email als je vragen hebt of gecoacht wilt worden. Samen zorgen we ervoor dat wat nu lastig is, straks geen moeite meer kost. In het kort gezegd, kan ik je helpen als je:

 • meer in balans wil komen;
 • op een gezonde manier wil afvallen (geen afslankdieet!);
 • fitter wil worden;
 • beter wil omgaan met stress;
 • beter wil slapen;
 • gezondere keuzes wil maken (bijvoorbeeld over voeding);
 • lekkerder in je vel wil komen.

Wanneer ga je naar een leefstijlcoach? 

Ervaar je een probleem op het gebied van je leefstijl en kom je er zelf niet verder mee? Loop je telkens tegen hetzelfde aan? Heb je er zin in om dit nu, voor eens en altijd, goed aan te pakken? Wil je voor jezelf kiezen en vind je het waard om te investeren in jezelf?

Laat mij het dan weten! Stuur je vraag naar info@leefstijlcoachlinda.nl. Ik zou het superleuk vinden om je te leren kennen. Kennismaken doe ik altijd gratis en vrijblijvend. Het is namelijk belangrijk dat je een klik hebt met je coach.

Hoe werkt leefstijlcoaching?

Werken aan je leefstijl, betekent werken aan een blijvende gedragsverandering. Het gaat dus niet om een tijdelijk effect, zoals vaak het geval bij een afslankdieet, personal training of een kant en klaar advies. Leefstijlcoaching helpt je om je doelen te behalen op een gezonde manier, die bij jou past. Als leefstijlcoach sluit ik helemaal bij je aan en pas ik op het juiste moment de juiste interventies toe. Want gedragsverandering gaat in fasen en is afhankelijk van het moment: Je kunt helaas geen standaard lijstje afwerken.

Tijdens de coaching bepaal je zelf waaraan je wilt werken. En je gaat doen waar jij je goed bij voelt. Je hoeft dus niet naar de sportschool als je daar eigenlijk een hekel aan hebt! Stapje voor stapje ga je ongezonde gewoonten vervangen door gezondere gewoonten. Door de coachingsgesprekken, opdrachten en oefeningen, word je bewust van wat je nu doet, wat je nodig hebt en ontdek je wat voor jou werkt. Kortom: je haalt het beste uit jezelf en je gaat mogelijkheden zien om je wensen waar te maken. Uiteindelijk behaal je niet alleen je doel, ook je zelfvertrouwen krijgt een boost!

Word je al enthousiast? Heb je nog vragen? Stuur mij een email!

Hoe kies je een goede leefstijlcoach?

Iedereen mag zich leefstijlcoach noemen. Zelfs al heb je er niet voor geleerd. ‘Leefstijlcoach’ is namelijk geen beschermde titel. Ik vind het heel belangrijk dat mensen weten of ze bij een goede coach komen. Daarom ben ik als post-HBO opgeleide leefstijlcoach ingeschreven bij BLCN en het kwaliteitsregister KABIZ. Daarmee toon ik aan dat ik de juiste opleiding heb gevolgd, werk op HBO niveau, mijn kennis en vaardigheden op up-to-date hou en professioneel ben. Ik werk volgens wetenschappelijke richtlijnen, zoals die van de Gezondheidsraad.

Daarnaast kun je nagaan welke achtergrond en (levens)ervaring de leefstijlcoach heeft. In mijn geval: Dankzij 19 jaar werkervaring als verpleegkundige, ken ik de gezondheidzorg, heb ik een groot inlevingsvermogen, veel ervaring met goed luisteren, doorvragen, aansluiten, voorlichten, motiveren en begeleiden van mensen. Bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid, heb ik deze ervaring aangevuld met coachvaardigheden. En ja, natuurlijk heb ik mijzelf tijdens deze opleiding ook helemaal binnenste buiten moeten keren 😉 .

Naast kwaliteit, achtergrond en ervaring, is het belangrijk (misschien wel het belangrijkste!) om te kiezen voor een leefstijlcoach met wie het klikt. Vraag jezelf daarom tijdens de kennismaking af:

 1. Voel ik me op mijn gemak?
 2. Wordt er goed naar me geluisterd?
 3. Heb ik er zin in?

Wil je kennismaken met mij? Stuur mij dan een email, dan bel ik je!

Wat is de werkwijze van Leefstijlcoach Linda?

Ik bied leefstijlcoaching in de vorm van één op één wandelcoaching. Dat betekent lekker naar buiten, de natuur in! Wil je weten hoe een coachingstraject in zijn werk gaat? En wat de kosten zijn? Lees dan verder onder wandelcoaching of stel je vraag per email.

Contact

  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Ster.