Workshops

Afbeelding van vrouw die moet kiezen tussen ongezond en gezond eten

Vind je het leuk om deel te nemen aan een workshop over gezonde leefstijl bij jou in de buurt? Of ben je voor je bedrijf, instelling of organisatie op zoek naar een leefstijlcoach die een workshop komt geven? Dan kun je bij mij terecht.

Zie Nieuws & blog voor leefstijl workshops in de regio Utrechtse Heuvelrug. Staat hier niets en heb je een leuk idee waar je mij voor wilt vragen? Stuur mij dan een bericht!

Leefstijlcoaching en workshops voor bedrijven, instellingen en organisaties

Als werkgever vind je het belangrijk dat medewerkers goed in hun vel zitten. Daardoor presteren ze beter en is er minder ziekteverzuim. Een goede balans tussen werk en privé, kunnen omgaan met stress, voldoende ontspanning en fit zijn door goed te slapen, gezond te eten en te bewegen dragen hier enorm aan bij. Maar dat valt nog niet mee. Dit zijn de cijfers:

  • 17% van de beroepsbevolking, zo’n 1,3 miljoen Nederlanders, heeft burn-outklachten (bron: vzinfo.nl);
  • 47% van de volwassen Nederlanders voldoet niet aan de beweegrichtlijn (bron: loketgezondleven.nl);
  • ongeveer de helft van alle volwassen Nederlanders heeft matig of ernstig overgewicht (bron: vzinfo.nl);
  • 63% van de Nederlanders is ontevreden over hun slaapkwaliteit (bron: Hersenstichting)

Natuurlijk zijn medewerkers zelf verantwoordelijk voor hun leefstijl. Helaas valt verbeteren van leefstijl niet mee. Het gaat namelijk om gedragsverandering; het aanleren van nieuwe gezonde gewoonten. Dat kost moeite en tijd en gaat met vallen en opstaan.

Wat kun je als werkgever doen?

Gezond gedrag aantrekkelijk maken

Een omgeving die gezond gedrag aantrekkelijk maakt, helpt enorm (nudging). Als werkgever kun je hier op verschillende manieren aan bijdragen. Voorbeelden zijn: lunchwandelen promoten, fruit op de balie neerzetten, een kantine met een gezond aanbod, bedrijfsfitness aanbieden, fietsen naar het werk belonen, challenges laten organiseren, zit-sta bureau’s faciliteren, ga zo maar door.

Het aanbieden van individuele leefstijlcoaching

Begeleiding bij gedragsverandering vraagt om een persoonlijke, behoeftegerichte benadering. Iedereen is uniek, denkt op zijn eigen manier en bevindt zich in een andere situatie. Daarom is er geen one-size-fits-all oplossing voor leefstijlproblemen. Met individuele leefstijlcoaching ondersteun ik medewerkers bij het bereiken en behouden van een gezondere leefstijl. Dat doe ik in de vorm van wandelcoaching.

Vragen of interesse? Neem contact met mij op!

Het aanbieden van leefstijlworkshops

Met een workshop krijg je medewerkers in beweging! De leefstijlworkshops die ik geef, zijn erop gericht om kennis, bewustwording, motivatie en inspiratie te vergroten. Ik maak de workshops zoveel mogelijk op maat, om goed aan te sluiten bij de behoefte van de deelnemers.

Aanbod workshops gezonde leefstijl

Hieronder geef ik een aantal voorbeelden van workshops binnen mijn aanbod. Ik bied de workshops zowel fysiek als online aan.

Voorbeelden van leefstijlworkshops

Een gezondere leefstijl: Zó begin je!

De workshop ‘Een gezondere leefstijl: Zó begin je!’ gaat over de eerste stap in gedragsverandering. Dat betekent: bewust worden van je motivatie. In deze workshop krijg je oefeningen en handvatten om je intrinsieke motivatie naar boven te halen.

Doelgroep: Iedereen die zin heeft om iets aan zijn leefstijl te verbeteren.

Meer bewegen, op jouw manier

Tijdens de workshop ‘Meer bewegen, op jouw manier’, ontdek je jouw beweegidentiteit. Welke vorm van bewegen vindt jij leuk en waarom? Vervolgens wordt je uitgedaagd om één activiteit toe te voegen aan je leven, die zowel haalbaar als leuk is. We staan stil bij de uitvoering ervan en bereiden eventuele terugvalmomenten voor.

Doelgroep: Mensen die meer willen gaan bewegen en hierbij een duwtje in de rug nodig hebben.

Fit, doordat je minder zit!

“Zitten is het nieuwe roken” wordt wel gezegd. En dat geld ook voor mensen die veel sporten! Deze workshop is gericht op bewustwording en motivatie om het zitten vaker te onderbreken.

Doelgroep: Iedereen die geïnteresseerd is om gezonder te leven door minder te zitten.

Omgaan met stress

Herken jij de symptomen van stress? Wat doe je er dan mee? Deze workshop gaat over stress en stressmanagement. Hoe zorg jij dat je de balans weer herstelt?

Doelgroep: Iedereen die geïnteresseerd is om beter om te gaan met stress.

Beter slapen

Mensen kunnen niet zonder slaap. Als je goed uitgerust bent, voel je je fitter, heb je meer controle en krijg je meer voor elkaar. Hoe beoordeel jij je slaap? In deze workshop krijg je tips en tools voor een betere nachtrust.

Doelgroep: Iedereen die zijn slaapkwaliteit wil verbeteren.

Voeding versus vulling

Wat is gezonde voeding? Wanneer heb je het over vulling en wanneer over voeding? In deze workshop krijg je tips en tools om je voeding te verbeteren.

Doelgroep: Iedereen die geïnteresseerd is in gezond eten.

Heb je vragen of wil je kennismaken? Neem dan contact met mij op!

Contact

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Hart.