Over Linda

Wat leuk dat je op deze pagina bent beland! Graag stel ik mij voor. Als je vragen hebt, laat mij het weten via info@leefstijlcoachlinda.nl.

Ik vind dat Linda op een prettige manier contact maakt. Ik mocht ook de mens Linda zien en niet alleen coach Linda. Dat maakte dat ik mij snel veilig voelde en meer ging vertellen.”

Wie ben ik?

Mijn naam is Linda Dijkstra en ik woon sinds 2014 samen met mijn gezin in Maarn, vlakbij het bos. Ik ben een grote natuurliefhebber en daarom ben ik ook vaak te vinden in het groen. Lekker wandelen en hardlopen! Het helpt om mijn hoofd leeg te krijgen, frisse gezonde lucht in te ademen en te genieten van alles om mij heen. Daardoor krijg ik ook nieuwe ideeën, energie en inspiratie. Zo ontstond ook het idee om te gaan voor mijn ideale baan: mensen coachen om gezonder te leven én lekker buiten in beweging zijn. Daarom heb ik gekozen om leefstijlcoaching als wandelcoaching aan te bieden. Wandelcoaching heeft veel voordelen; niet in de laatste plaats voor degene die gecoacht wordt!

Linda Dijkstra, Leefstijlcoach Linda

Waarom ben ik leefstijlcoach geworden?

Graag vertel ik je waarom ik leefstijlcoaching zo fantastisch vind en er mijn werk van heb gemaakt. Allereerst, ik houd ervan om mensen te kunnen helpen op het gebied van gezondheid en welbevinden. Daarom ben ik mijn loopbaan ook begonnen als verpleegkundige en werk ik nog steeds 3 dagen bij de GGD. Ik wil altijd precies weten hoe dingen in elkaar steken. Daarom stel ik veel vragen. Dat is ook onder andere nodig in coaching: vragen stellen zodat jij je als coachee bewust wordt van de antwoorden en weer een stap verder kan. ‘Coach’ is een geweldig mooi vak. Zelf heb ik ook mogen ervaren hoe fijn het is, als er even iemand (een coach dus) meekijkt met de dingen die lastig gaan. En die je vervolgens een steuntje in de rug geeft om die dingen anders te gaan doen.

Daarbij zie ik heel veel meerwaarde in het coachen op leefstijl. Gezond eten, bewegen, ontspannen, slapen, goed voor jezelf zorgen is zó belangrijk om je goed te voelen en fit te blijven. En ook om (chronische) ziekten te voorkomen. Dat zie ik vooral tijdens mijn werk als verpleegkundige. Of je een ziekte krijgt en hoe hard de ziekte je treft, heeft veel te maken met hoe je leeft.

Ik geloof enorm in preventie en de invloed die je zelf op je gezondheid hebt. Dat kan wel lastig zijn. Want wéten wat je nodig hebt om gezonder te leven is één ding, maar het ook echt doen is een ander verhaal. Dat is voor veel mensen een uitdaging. Het gaat hier namelijk om gedragsverandering. En dat doe je niet even. Zeker niet als je omgeving ongezond gedrag te makkelijk maakt. Denk hierbij aan de snackbar om de hoek, roltrappen bij de trein, sociale druk (bijvoorbeeld om alcohol mee te drinken), traktaties op het werk, een baan waarvoor je altijd online bent, ga zo maar door. Het inzicht dat advies en voorlichting alléén niet voldoende is om te helpen met een gezondere leefstijl, heeft mij doen besluiten om leefstijlcoach te worden.

Wat is mijn streven als leefstijlcoach?

Als leefstijlcoach begeleid ik je met gedragsverandering om gezonder te leven. Je bepaalt hierin zelf je doelen. Ik ga je dus niet opleggen wat je zou moeten doen. Het gaat erom wat je zelf wilt! Het is jouw motivatie die telt. Mijn streven is dan om te zorgen dat jij het beste uit jezelf haalt. En je zelfvertrouwen groeit terwijl je aan je doelen werkt. Samen zorgen we ervoor dat je letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel komt!

Neem contact met mij op als je wilt kennismaken, leuk! Dat is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Leefstijlcoach Linda heeft diploma tot leefstijlcoach gehaald
Mei 2021: YES! Post-HBO diploma tot leefstijlcoach gehaald!

Contact

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Auto.